A búzafűlé
(mely alatt minden esetben BIO tönkölybúzafűlét értünk) egy olyan komplex étrend
kiegészítő, mely természetes formában tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat,
enzimeket, aminosavakat (fehérjéket), és nagy mennyiségben klorofillt.
A búzafűlé rendkívül sokféle biológiailag aktív
hatóanyagokat tartalmaz, melyek egymás hatását erősítik, támogatják.
Mi a búzafűlé?
A búzafűlé nem más, mint a hántolatlan BIO
tönkölybúzából kifejlődő növény leveleiből frissen kipréselt lé.
Milyen esetekben javasolt a
fogyasztása?
-
Megelőzés
-
Vérképzés elősegítése
-
Oxigénellátás javítása
-
Méregtelenítés
-
Fáradtság, fáradékonyság
-
Immunrendszer erősítése
-
Emésztési zavarok
-
Testsúly zavarok
-
Cukorbetegség
-
Daganatos betegségek
-
Lúgosítás
-
Csípésre, sebre külsőleg
-
Nyílt sebre, fekélyre külsőleg
Mit tartalmaz a búzafűlé?
-
Vitaminok: A, B1, B2, B3, B5, B6, B10,
B17, C, E, F, K vitaminokat
-
Ásványi anyagok: az emberi szervezet számára
szükséges összes ásványi anyagot (több mint 90 féle)
-
Enzimek, melynek hatásai: szabadgyökök
semlegesítése, zsírlebontás, vérképzés elősegítése, fehérjék, keményítő
emésztésének elősegítése, és sok egyéb hatása mellett lassítja az öregedési
folyamatot.
-
Aminosavak: az emberi szervezet számára
szükséges összes esszenciális aminosavat a megfelelő arányban tartalmazza (a
fehérjék aminosavakból állnak)
-
Klorofill: A növények zöld színéért is
felelős, de az emberi szervezet számára azért fontos, mert segíti a hemoglobin
(ez a fehérje szállítja az oxigént a szervezetünkben) képződést, így az
oxigénellátást javítja, növeli az energiaszintet szervezetünkben.
Miért lé formában fogyasszuk?
A búzafű rostjait szervezetünk nem képes megemészteni, illetve
nem tudnánk búzafű formában olyan mennyiséget megenni, amely a kellő mennyiségű
hatóanyagot a szervezetünkbe juttatja, lé formában ellenben igen.
Miért kell lefagyasztani?
A búzafű kipréselését követően a búzafűlében található
enzimek és fehérjék szobahőmérsékleten gyorsan elbomlanak, így a búzafűlé
hatóanyagtartalma gyorsan csökken. Ezért a búzafű préselését követően a lehető
legrövidebb időn belül speciális gyorsfagyasztó készülékkel (sokkoló) a búzafűlevet
le kell fagyasztani. Fagyasztott állapotban a minősége nem romlik. A búzafűlé
fagyasztóban való eltarthatósága 6 hónap. A fogyasztás előtti kiolvasztásról a
„Hogyan Fogyasszuk?” pontban olvashat.
Hogyan fogyasszuk?
A legfontosabb, amit a búzafűléről tudni kell, hogy az
egészségre semmilyen káros mellékhatása nem ismert.
Megelőzés, és az előzőekben
leírt hatások elérése esetén: Reggel étkezés előtt fél órával fogyasszon el 1
adag búzafűlevet. Tegyen pohárba egy lefagyasztott búzafűlé „kockát”, majd
engedjen rá egy kevés hideg vizet, majd saját keze melegével, a poharat
mozgatva olvassza fel a levet. Ne tegye ki a búzafűlevet 40°C fölötti hőnek,
mert ez az élő anyagok károsodásához vezet.
Betegségek esetén: A fogyasztást az előbbiekben leírtak
szerint kell végezni, a mennyiségek változtatásával. Az első héten 1 adagot, a
második és harmadik héten 2 adagot, és a negyedik héttől akár 3 adagot is
fogyaszthatunk, betegségtől függően.
Meddig fogyasszuk?
A búzafűlé fogyasztásának nincsenek időbeli
korlátozásai. Fogyasztható ősztől tavaszig az immunrendszer megerősítése, a
kevés napfény, levertség miatt, valamint tavasztól őszig az allergiás
megbetegedések valamint a tavaszi fáradtság elűzésére. Egész évben segíti
szervezetét a legjobb állapotban tartani, hogy e rohanó világban Ön mindig
készen álljon a következő akadály leküzdésére.
Egészségére!
Felajánló:
Simon Imre
termelő
Tel.: +3630 4884881
E-mail.: info@biotonkolybuzafule.hu
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése