2015. április 26., vasárnap

Programajánlók - Hangoló Dr. Ferenczi Beátával

Hangoló – találjuk meg saját hangunkat...

Az életünk során számtalanszor van szükségünk a hangunkra. A születésünket az első légvétellel járó felsírás kíséri, majd fokozatosan megtanulunk beszélni, hogy kifejezzük érzéseinket, gondolatainkat, véleményünket.

Felnőtt nőként aztán sokszor elfelejtkezünk a számunkra fontos hangokról. Lemondunk a belső hangról, ami intuíció formájában súg a nehéz élethelyzetek és problémák megoldásánál. Nem követjük álmainkat, melyek a tudattalan üzenetét közvetítik. Készen kapott képeket, véleményeket teszünk magunkévá, nem figyelve saját tapasztalatainkra, megéléseinkre.
Visszafogjuk az öröm és extázis hangjait, s hogy másokat ne zavarjunk némán, a vajúdás segítő hangjai nélkül szenvedjük végig a szülésünket. Nem használjuk ki a magzattal való belső kapcsolat adta lehetőségeket, hogy együtt készüljünk a születésre, a közös életre.

A belső hang meghallása segíti a női erő kibontakozását, ami aztán velünk van a szülőszobában és minden egyéb helyen és helyzetben, ahol önmagunkért és gyermekünkért hallatni kell saját hangunkat, kiállva érdekeinkért, akkor is, ha ez konfliktust, vagy nehézséget jelent a tekintélyt képviselő személyekkel kapcsolatban.

Együttgondolkodásra hívok mindenkit, hogy átgondoljuk mi történik az összhanggal, ami segítségünkre van a másikkal közös hang megtalálásában. Hogyan találhatunk rá a belső hang meghallgatása által saját hangunkra, ami a külvilág számára is hallhatóvá és érthetővé teszi kéréseinket, igényeinket és érdekeinket.

Ferenczi Beáta  klinikai gyermek-szakpszichológus, családterapeuta, dúla

beaferenczi@gmail.com
06 30 833-5562

Május 15. péntek 10.00 óra Ifiház

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése