2014. április 16., szerda

Otthonszülés legálisan

Lassan 3 éve született meg a törvényszabályozás az otthonszülés kapcsán, de még mindig nagy a homály körülötte, és sajnos Észak-kelet Magyarországon még mindig nincsen otthonszülést kísérő bába, a debreceni édesanyák még mindig budapesti szakembereket hívnak, ha ezt a szülési formát választják. Így még mindig sok a kérdés körülötte.
Idén Magyarország egyik legjobb bábáját, Németh Mónikát, a Napvilág Születésház bábáját hívtuk meg a Születés Hete rendezvényre, így hiteles szakembert üdvözölhetünk Debrecenben május 9-én az Ifjúsági Házban.
Szó lesz a miértekről, a hogyanról, az intézményi szüléstől számos ponton eltérő gyakorlatról, a háborítatlanság fontosságáról, a beavatkozások hatásairól, és természetesen kérdések és válaszok is. Jelen lesznek debreceni otthon szült édesanyák és apák, így interaktív beszélgetésre alkalmas kötetlen előadásra számíthatunk. Fontos, hogy az otthonszülés egy választási lehetőség, és nagyon sok hasznos információt kaphatnak azok a szülni készülődő párok is, akik nem otthon de természetes úton szeretnék világra hozni kisbabájukat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése