2017. június 15., csütörtök

Mobilalkalmazások nőknek – Tinédzser kortól az anyaságig


Az okostelefonok világában egyre nagyobb teret nyernek az egészségügyi mobilalkalmazások, melyek között a letöltések számát tekintve előkelő helyen állnak a nők egészségével foglalkozó applikációk. A Születés Hete debreceni programsorozatán ilyen alkalmazásokról hallhatunk, melyek a tinédzser kortól az anyává válásig elkísérhetnek bennünket.
A Quercus Consulting Group fejlesztésében álló appok közül a Hölgynaptár menstruációs naptárat, az Anya leszek! alkalmazást valamint a legfrissebb Babanapló appot ismerhettük meg. Íme az összefoglaló az alkalmazásokról, valamint az előadás letölthető formában:

A magyar és angol nyelven egyaránt elérhető Hölgynaptár alkalmazás, ingyenesen letölthető app az elegáns és nőies design elemek mellett rögtön felfedezhető, hogy több egy egyszerű menstruációs naptárnál. A menstruációs naptár mellett nőgyógyászati tárgyú emlékeztetőket is beállíthatunk és a testsúlyunkat is nyomon tudjuk követni segítségével. Az alkalmazás igazi különlegessége, hogy a saját nőgyógyász kiválasztását követően az alkalmazásban rögzített menstruációs és nőgyógyászati tünetek kivonata e-mailben közvetlenül továbbítható a szakorvos részére, így az orvos-beteg kontaktus egy új platformját jelentheti. További előnye, hogy a Magyarországon forgalomban lévő összes fogamzásgátló tabletta adatbázisát tartalmazza, mely rendszeresen, online frissül. A beépített emlékeztetőket ezenkívül mindössze egyszer kell beállítani, az alkalmazás ezt követően automatikusan ütemezi azokat.

Ajánljuk azoknak a hölgyeknek, akik
·         egy megbízható, könnyen kezelhető tabletta-és receptemlékeztetőre vágynak és az adott készítmény pontos szedését is monitorozni kívánják.
·         teherbe szeretnének esni, ehhez pedig rendszeresen naplózni kívánják testhőmérsékletüket, az együttlétek dátumát, illetve a peteérés várható időpontját.
·         nem használnak hormonális fogamzásgátlót, csupán a legközelebbi nőgyógyászati vizsgálaton pontosan szeretnének válaszolni a nőgyógyász szakorvos által feltett kérdésekre az alkalmazásban rendszeresen vezetett tünetek, adatok segítségével.
Elérhető az App Store-ban és a Google Play-en:
https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.pharmapromo.holgynaptar
 
Az Anya leszek! iOS-re és Android-ra is elérhető, ingyenes terhesnapló-alkalmazás praktikus segítséget nyújt a várandós kismamáknak rengeteg terhességgel kapcsolatos információval és hasznos funkcióval:
·         Hétről hétre hasznos információkat nyújt a babáról, a kismama testében végbemenő változásokról és a szükséges orvosi vizsgálatokról;
·         Emlékeztető-funkció, hogy semmiről se feledkezzünk meg;
·         Digitális terhesnapló: minden héthez rögzíthetjük a legfontosabb történéseket, melyekhez fotót is csatolhatunk;
·         Követhetjük testsúlyunk, derékbőségünk, bokakörméretünk, csípőbőségünk, vércukorszintünk, vérnyomásunk és pulzusunk változását, melyről grafikont kérhetünk;
·         Megtudhatjuk, hogy mikor érkezik a baba, milyen csillagjegyű lesz, melyek lesznek a főbb jellemvonásai;
·         Nevet választhatunk a születendő kisfiunknak/kislányunknak és megismerhetjük az egyes keresztnevek eredetét, jelentését;
·         Saját bevásárlólistát készíthetünk, hogy mindent beszerezhessünk, mire a baba megérkezik;
·         A térképes patikakereső segítségével megtalálhatjuk a legközelebbi patikát,
·         Kérdéseket tehetünk fel a Richter Gedeon dedikált orvos-szakértőjének;
·         Még több cikket olvashatunk a terhességről a WEBBeteg.hu-n;
·         Tapasztalatainkat megbeszélhetjük más kismamákkal a Richter Baba-Mama Sarokban;
·         Személyes terhesnaplónkat ki is nyomtathatjuk, hogy valóban örök emlék legyen.
Az alkalmazás letölthető a megfelelő gombra kattintva, töltsd le most!
Babanapló mobilalkalmazás Az ingyenes Babanapló alkalmazás lehetővé teszi, hogy egy speciális módszerrel kövessük nyomon kisbabánk fejlődését. Segítségével digitálisan naplózhatóak az olyan hétköznapi események, mint a legutóbbi pelenkacsere vagy etetés időpontja, gyermeke alvási ciklusa. Mindemellett, olyan fontos mérföldköveket is elraktározhatunk ebbe a digitális babanaplóba, mint a fontosabb mozgásfejlődési állomások, vagy a kötelező védőoltások beadásának időpontja. A Babanapló alkalmazás éjjel-nappal hasznos segítőtárs lehet a babagondozásban. Azon túl hogy akár több gyermek adatait is naplózhatjuk a segítségével, hónapról hónapra hasznos információkat olvashatunk a kisbaba fejlődéséről, melyek hitelességéről szakorvosok gondoskodnak. A babanapló e-mailben továbbítható sőt, akár ki is nyomtatható, így akár orvosi vizsgálatokra, vagy a védőnőnek is elküldhetjük gond nélkül.
Töltsd le az alkalmazásgyűjteményből:
Babanapló mobilalkalmazásBabanapló mobilalkalmazás
 
A Quercus Consulting Group minden alkalmazásánál a hitelességet tartja szem előtt és céljuk, hogy szakmailag hiteles forrásként szolgáljon minden általuk fejlesztett eszköz a laikus felhasználók számára. A mobilalkalmazás tartalmait szakorvosok írták és lektorálták, média és szakmai támogatójuk a WEBBeteg.hu egészségportál ám a cikkek, információk tájékoztató jellegűek, nem helyettesítik a szakszerű orvosi ellátást és tanácsadást!

Használjátok az appokat egészséggel!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése